Havui syntyi rakkaudesta menneen ajan huonekaluihin, graafiseen kulmikkuuteen, luonnossa pysähtymiseen, kerrokselliseen sisustamiseen sekä kulutusta kestävämpään huomiseen. Omat kuosit sekä työhuoneella kunnostetut 40-60-luvun istuimet muodostavat Havuin, kierrätysdesigniin erikoistuneen yrityksen.

Havuin takana häärään minä, Saija Helin, koulutukseltani graafikko, valokuvaaja, artesaani ja visualisti. Urani on joustanut moneen suuntaan, olen työskennellyt mm. tuotetukikoordinaattorina, projektipäällikkönä, valokuvaajana, markkinointiassarina, copywriterina ja tuotanto-AD:na. Lopputulemana on kuitenkin vahva tarve hyödyntää visuaalista osaamista työssäni ja luoda jotakin omaa.

Kodilla on meille suuri merkitys tänä(kin) päivänä. Itselleni on erityisen tärkeää, että koti tuntuu ja näyttää omalta. Annetaan kodin esineiden kertoa meistä ja ajasta ennen meitä.

Jokainen Havuin työstämä yksilö kunnostetaan ammattitaidolla ja viimeistellyllä otteella. Hyvillä mielin lähetän ne jatkamaan matkaansa, mukanaan kerros Havuita.