Havuilla pyritään siihen, että oma tuotanto tukee mahdollisimman pitkälle kestävää kulutusta. Vanhan kunnostaminen on toiminnan ydin, mutta samat arvot kulkevat mukana koko matkan. Materiaalivalinnat painottuvat luonnonmukaisiin vaihtoehtoihin, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän – huomioiden myöskin materiaalin kestävyyden sekä käyttöiän. Teemme yhteistyötä pääasiassa kotimaisten toimijoiden kanssa ja arvostamme lähellä tuotettua.

Havuin kankaat kutoo suomalainen Annala, jonka koko tuotanto sijaitsee Lapualla. Havuin kankaat kudotaan villa- ja puuvillalangoista, joissa ei ole käytetty kemiallisia lisäaineita. Kankaiden valmistuksessa on kiinnitetty huomiota kulutuksenkestoon sekä pitkäikäisyyteen. Kankaissa käytetyt langat tulevat Eurooppalaisilta Öko-Tex-standardin mukaisilta vastuullisilta langanvalmistajilta. Villalangat tulevat Itävallasta ja puuvillalangat Belgiasta.

Annalan kutomon käyttämillä langoilla on seuraavat sertifikaatit (lue lisää: annala.fi):
Öko-Tex: tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.
Bluesign: kuluttaja voi luottaa materiaalien vastuulliseen käyttöön sekä tuotantoprosessin ympäristöystävällisyyteen ja turvallisuuteen.

Lisäksi Annalan villalangan toimittajalta löytyy seuraavat sertifikaatit:
Mulesing-vapaa: Lampaille, joilta villa kerätään, ei olla suoritettu kivuliasta mulesing-toimenpidettä.
REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals): Valmistuksessa käytetään vain Euroopan alueella hyväksyttyjä ja rekisteröityjä kemikaaleja.
R-W-S (responsible wool standard certified) varmistaa, että villa tulee vastuullisilta viljelijöitä, jotka huomioivat lampaiden, työntekijöiden ja maaperän hyvinvoinnin.
GOTS (Global Organic Textile Standard): Tekstiilin ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti. Sertifikaatti huomioi koko elinkaaren, aina raaka-aineen viljelystä lopputuotteeseen asti.
ISO 9001:2015, 14001:2015, 50001: Tuotteen laadun, ympäristön ja energian hallinnan sertifikaatit

Istuimien kunnostuksessa käytettävät materiaalit määräytyvät tuolikohtaisesti. Joustimet uusiokäytetään mahdollisuuksien mukaan. Käytettävät juuttivyöt sekä juuttikankaat ovat 100 % juuttia (eivätkä sisällä polypropeenia). Istuimien pehmustuksessa käytettävä polyestervanu on valmistettu 85 % kierrätyskuidusta, jonka raaka-aineena on kierrätetyt PET-pullot. Tuotteen valmistaja on Ewona Finland, jonka tuotantolaitos sijaitsee Kankaanpäässä. Sisustustyynyissä hyödynnetään kotimaisen Lennolin sisätyynyjä. Lennolin ECOSoft on Avainlipputuote, 100% PET-pulloista kierrätettyä polyesteria, joka on myös allergiaturvallinen materiaali.

Havuin painotuotteet tehdään lähitoimijoilla Turussa (Printworks) ja Lahdessa (Tuotenauha Oy). Paperisissa tuotteissa käytetään 100 % kierrätyskuidusta valmistettua paperia (sertifikaatit: FCS, PCF, REACH). Kankaiset etiketit valmistetaan luomupuuvillasta.

Työhuoneella jätteet lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti. Uskomme, että pienilläkin teoilla ja valinnoilla on merkitystä! Kartoitamme jatkuvasti uusia, ekologisia vaihtoehtoja, joita voimme hyödyntää tuotannossa.

Havuin kierrätysdesign-tuoleille sekä sisustustyynyille on myönnetty Avainlippu. Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Tunnus kertoo siitä, että tuote on valmistettu Suomessa.

Havuin kuoseille ja kuosiinkudotuille kankaille on myönnetty Design from Finland -tunnus. Merkki viestii suomalaisesta muotoilusta sekä ammattimaisesta, vastuullisesta ja käyttäjälähtöisestä suunnittelusta. Merkin kantaja kertoo avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta. Avainlippu ja Design from Finland -merkit myöntää Suomalaisen Työn Liitto.